viernes, 13 de julio de 2012


El Desembarcament de Pirates es reinventa amb una trencadora posada en escena

Amb una escenografia més espectacular i que proporciona major visibilitat al públic assistent, el tradicional espectacle de les Festes del Mar torna amb nous personatges i un guió renovat • L'espectacle té lloc aquest dissabte 14 de juliol (20h) a la platja (zona carrer 11) dins de la programació de les Festes del Mar
L'organització del Desembarcament de Pirates, peça central de les Festes el Mar, aposta aquest any per una renovació de l'espectacle tot ajustant-se a la contenció de la despesa. Sense cap augment d'aquesta, el tradicional Desembarcament de Pirateses reinventa per a la present edició de les Festes del Mar amb una trencadora posada en escena.
El muntatge escenogràfic serà encara més espectacular y proporcionarà una millor visibilitat al públic assistent. A les dues galeres pirates, i la reproducció del Castell i del poble de Castelldefels s'afegeix un nou vaixell pirata amb veles, canons i dues tarimes elevades.  
El guió, que partint de fets reals recrea la història dels nostres avantpassats, també s'ha renovat per complet amb la inclusió de nous personatges com la història entre els protagonistes Joan i Maria, elements de ficció com un ball de sirenes, i noves batalles entre la germandat sagramental del sometent formada per espadatxins i trabucaires i els pirates encapçalats per Dragut (1514-1565) i Oxalí (?-1580) que, prenent el relleu de l'últim dels germans Barba Rossa (mort l'any 1546 a Estambul), sembraven el terror per les costes catalanes entorn l'any 1550, any de construcció del Castell de Castelldefels. Aquests nous personatges s'afegeixen als ja coneguts com els Barons de l'Eramprunyà o el nostre entranyable drac Gar-i-got.
Els pirates efectuaven atacs a les poblacions costaneres com Castelldefels i n'obtenien esclaus i tot allò valuós que poguessin arreplegar. Els continus i ràpids atacs a la costa van fer necessària la construcció del Castell i les torres de defensaper fer front als actes de pirateria i protegir la població.
L'espectacle, que innova també amb episodis de complicitat vers el teatre musical, és el fruit de la col·laboració entre diverses entitats culturals de la ciutat. A l'elenc de cada any, format per uns 200 figurants, actors i actrius, s'afegeix la col·laboració aquest any de la colla de trabucaires Trobukaires de L'Hospitalet, la Colla d'en Jaume Duran.
Cada any, el Desembarcament de Pirates constitueix la peça central de les Festes del Mar, un gran muntatge teatral amb pirotècnia que recrea l'època històrica en que els perills venien  de la mar.
Imatge notícia
Moment d'un dels assajos del nou muntatge
Imatge notícia
L'esp

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Falda, Linea recta

Hola, os dejo esta falda de corte recto, con cintas colocadas, para hacer un modelo creativo y único. El diseño es Amaia, una alumna de la A...