domingo, 26 de mayo de 2013

JORNADAS PER LA DIVERSITAT SEXUAL 18 DE JUNIO EN LA BIBLIOTECA CENTRAL CASTELLDEFELS


JORNADES PER LA DIVERSITAT SEXUAL (Dia de l'orgull LGTB)

Imatge adjunta al document "JORNADES PER LA DIVERSITAT SEXUAL (Dia de l'orgull LGTB)" (feu clic per ampliar)
Descripció:Conjunt d'actes i activitats culturals, formatives, socials, d'oci, etc. (conferències, música, cinema, tallers etc.) que es realitzen al voltant del 28 de juny (Dia Internacional de l'orgull gai, lèsbic, bissexual i transsexual), per sensibilitzar el conjunt de la ciutadania sobre el dret a la llibertat sexual, el respecte per la igualtat d'oportunitats, evitant el rebuig i discriminació de les persones a causa de la seva orientació sexual.
Història i origen:
A Nova York, en un petit bar que es deia  "Stonewall Inn" al barri de Greenwich Village, el 28 de juny de 1969 va tenir lloc el primer gran enfrontament entre els gais i la policia. A partir d'aquesta "rebel·lió", gais i lesbianes van començar a organitzar-se institucionalment. En commemoració a aquest esdeveniment, cada any a finals de juny té lloc la desfilada de l'Orgull Gai i Lèsbic que es desenvolupa en bona part del món. 
El 12 d'Octubre de 1985, a la conferència anual de l'Associació Internacional de coordinació de l'orgull gai, Morris Knight, un membre de la delegació de Los Àngeles de Christopher Street West, va proposar que el vinticinquè aniversari de la rebel·lió de Stonewall fos commemorat amb la celebració Internacional de l'orgull homosexual.
Com informar-se'n:
A partir del 15 de juny, aproximadament, s'edita, un programa d'activitats de les Jornades, que es pot recollir en als equipaments següents:
Ajuntament: Oficina d'Atenció Ciutadana. Pl. Església, 1 
Centre Municipal Frederic Mompou.Pl. Joan XXIII 
Centre Cívic Vista Alegre. Giralda, 6. Telèfon: 936342111 
Casa de la Cultura. C/. Bisbe Urquinaona, 25 
Biblioteca Central. c/ Bisbe Urquinaona, 19-21  
Grup de Dones de Castelldefels. Rambla Blas Infante, 15 
A la web municipal 
Al Butlletí de Castelldefels del mes de juny

No hay comentarios:

Publicar un comentario

FIESTA DE SANT JORDI

  Hola estaremos, en la plaza de la Iglesia el próximo  martes, día 23 de Abril.