domingo, 29 de septiembre de 2013

elCastell: Castelldefels, ciutat defensora dels drets humans

el

Castelldefels, ciutat defensora dels drets humans

Tres reconeguts defensors dels drets humans visitaran la ciuta per conscienciar a la ciutadania de la ims
Sis defensors i defensores de drets humans visitaran del 2 al 12 d'octubre de 2013 diferents municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Vallès Oriental per a conscienciar a la ciutadania de la importància de la lluita pels drets humans. D'ells, tres defensores (Maria Doris Rivera RíosIdagja Lachgare Alma Masic) participaran a Castelldefels el dimecres 9 d'octubre en diversos actes, i especialment en una taula rodona que donaran a la Biblioteca Central a les 19 h.
La visita s'emmarca dins un projecte comú d'onze municipis (10 de l'àrea metropolitana de Barcelona i un del Vallès): Castelldefels, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Vicenç dels Horts, El Prat de Llobregat, Barberà del Vallès, Viladecans, Gavà, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei i Lliçà de Vall. Sota el lema “Ciutats defensores de drets humans” els onze municipis conjuntament amb l'AMB han impulsat aquest projecte per ajudar a aquestes persones en la seva tasca diària de defensa dels drets humans i mostrar la solidaritat de Catalunya a una lluita que, sovint, realitzen a costa de la seva seguretat personal. 
Així és el cas de Marco Antonio Arana Zegarra, defensor de drets humans peruà, perseguit per la seva defensa del medi ambient; o de Maria Doris Rivera Ríos, membre de la Comissió de Drets Humans i Dret Internacional del Bajo Ari, a Colòmbia. Ambdós sota amenaça permanent per les seves activitats als seus respectius països.
La delegació inclou també a James Torh, membre de la Comissió Nacional Independent de Drets Humans de Libèria; Idagja Lachgare, defensora dels drets delpoble sahrauí perseguida per les autoritats marroquines; Alma Masic, defensora de drets humans de Bòsnia-Herzegovina; i Estela de Carlotto, presidenta d'Abuelas de la Plaza de Mayo.
Els sis defensors i defensores participaran en diferents activitats com xerrades i col·loquis als onze municipis. A més, seran rebuts per Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya, i es reuniran amb diferents organismes de defensa dels drets humans com el Síndic de Greuges i el Fòrum de Síndics i Defensors locals de Catalunya.
El projecte “Ciutats defensores dels drets humans” compta amb la col·laboració de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat i l'Institut de Drets Humans de Catalunya i el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Fundació TMB i Casa Amèrica Catalunya.
+ INFO:
Pascale Coissard, Responsable d'incidència Política i Social de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat. Telf. 93 301 25 39 Mail: pascale.coissard@cear.es
Tota la informació sobre “Ciutats defensores dels drets humans”, la programació d'activitats i més informació sobre els sis defensors es pot consultar a:
Imatge notícia
Cartell de "Ciutats defensores dels Drets Humans"

No hay comentarios:

Publicar un comentario

FIESTA DE SANT JORDI

  Hola estaremos, en la plaza de la Iglesia el próximo  martes, día 23 de Abril.