domingo, 20 de octubre de 2013

Consum alternatiu

C

a II Fira d'Economia Solidària de Catalunya se celebra el 26 i 27 d'octubre a Fabra i Coats | La fira mostra com és possible transformar la societat a través de l'economia | La fira té una moneda pròpia que es pot bescanviar per euros a l'entrada de Fabra i Coats

Món Barcelona | 19/10/2013 - 11:30h
Consum alternatiu
Durant la primera edició de la Fira van passar pel recinte de Fabra i Coats més de 7.000 persones. Xes
Gemma Martí
Economia solidària, mercat social, consum responsable, propietat col·lectiva, finances ètiques... són termes que cada vegada adquireixen més protagonisme. Per conèixer tot el que engloben aquests conceptes, el cap de setmana del 26 i 27 d’octubre tindrà lloc a la fàbrica de creació Fabra i Coats, al districte de Sant Andreu, la segona edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya.
Aquesta comptarà amb la participació de més de 180 empreses i entitats socials, i està organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària (XES) que forma part de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. “Amb iniciatives com aquesta volem avançar cap a una ciutat on totes les persones se sentin integrades”, explica Emília Pallàs, cap del Departament de Participació Social de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament, tot afegint: “i la XES promou un model alternatiu d’economia i de mercat on els ciutadans són el centre, alhora que busca altres formes d’intercanvi que van en la línia de treball de l’Acord Ciutadà”.
Alternatives Econòmiques
El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, apunta que “per a l’Ajuntament, una fira d’aquestes característiques significa buscar alternatives econòmiques en el context actual de crisi; la societat demana un canvi, nous corrents, i oferim la possibilitat de donar-los a conèixer”. Blasi també destaca que a Sant Andreu s’estan consolidant altres iniciatives empresarials d’economia solidària, “com el futur viver de cooperatives que impulsa el consistori en col·laboració amb la XES”.
La fira es dividirà en diferents eixos  temàtics –habitatge, alimentació, vestimenta, coneixement, salut, lleure, finances, etc.– a partir dels quals es mostrarà com amb empreses i entitats d’economia solidària es poden cobrir les necessitats bàsiques de les persones. Mentre duri la fira es portaran a terme una trentena de conferències, debats, tallers, taules rodones, exposicions i audiovisuals sobre qüestions relacionades amb l’economia solidària i les alternatives existents al model socioeconòmic actual, juntament amb experiències de treball, consum i estalvi vinculades a temes socials.


Leer más: http://www.lavanguardia.com/mon-barcelona/20131019/54391384897/fira-economia-solidaria-fabra-i-coats.html#ixzz2iKbomxAX 
Síguenos en: https://twitter.com/@LaVanguardia | http://facebook.com/LaVanguardiaonsum alternatiu

No hay comentarios:

Publicar un comentario

FIESTA DE SANT JORDI

  Hola estaremos, en la plaza de la Iglesia el próximo  martes, día 23 de Abril.