sábado, 7 de noviembre de 2015

Castelldefels se suma a la marcha con zapatos rojoshttps://www.flickr.com/photos/ajcastelldefels/22869120216/in/album-72157660261995719/






ENLACE PARA VER LAS FOTOGRAFIAS

https://www.flickr.com/photos/ajcastelldefels/22869120216/in/album-72157660261995719/










Hola, hoy hemos estado pintando en la plaza del ayuntamiento de Castelldefels, zapatos,donados para realizar un acto contra la violencia de genero.
Ha sido un acto donde se recuerda con los zapatos las mujeres que han sido asesinadas pero no olvidadas.Este acto ha sido a nivel estatal así como se seguirán realizando durante este mes diferentes acciones en Institutos y colegios y culminara el día 25 de Noviembre.
Con estos actos se pretenden que la sociedad se movilice y las leyes cambien y den mas apoyo alas victimas.





Imatge notícia


















PLAZA DEL AYUNTAMIENTO DE CASTELLDEFELS

Imatge notícia



Imatge notícia















FUENTE DE INFORMACCIÓN



http://www.elcastell.org/ca/index/10562/Castelldefels-reivindica-la-lluita-contra-la-violencia-.html

Castelldefels reivindica la lluita contra la violència masclista amb la iniciativa "Zapatos Rojos"




Dissabte passat es va celebrar el primer acte de les de les XIII Jornades del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el municipi es va sumar a la Marxa del 7N amb aquest moviment internacional nascut a Ciudad Juárez.




a plaça de l'Església va acollir dissabte passat, la iniciativa artiística "Zapatos Rojos", un projecte d'art públic que simbolitza la violència cap a les dones. En el marc de les Jornades contra la Violència de Gènere, Castelldefels va celebrar el seu primer acte sumant-se a la Marxa del 7N una mobilització estatal per exigir que la violència masclista sigui una prioritat social i una qüestió d'Estat.
 
La iniciativa neix a partir del dol propi i la necessitat de fer públic el dolor privat i aliè. Elina Chauvet és la creadora d'aquesta instal·lació artística que neix a Ciudad Juárez en 2009. El color vermell representa la sang, però també el cor de l'esperança. La proposta ja s'ha estès a nivell internacional per ciutats de Mèxic, Itàlia, Argentina, Xile, Equador, Espanya i el Regne Unit de la mà d'organitzacions com Amnistia Internacional. Una obra que trenca barreres geogràfiques per obrir el debat i la reflexió social sobre la violència cap a les dones i la justícia, una instal·lació d'art públic, una reflexió contemporània sobre la violència cap a les dones.
 
Amb la participació de la ciutadania, de l'alcaldessa de Castelldefels, Candela López; el regidor d'Igualtat, Alejandro Company i molts altres regidors, tècnics i associacions de Castelldefels es va anar creant una exposició artística col·lectiva que representa el rebuig a la violència masclista col·laborant amb unes sabates.


Per a la realització d'aquest projecte d'art públic la ciutadania va col·laborar deixant les seves sabates en diferents punts de la ciutat, tot i que també moltes persones van portar les seves sabates aquesta mateixa jornada a la plaça de l'Església. Les sabates es van pintar de vermell el passat dissabte 7 de novembre i posteriorment es van anar col·locant a la plaça de l'Església de Castelldefels. Juntament amb les sabates, es van anar deixant missatges dins de les sabates vermelles. Acabat l'acte, es van portar al pati de l'Ajuntament on quedaran exposades fins al 25 de novembre.
 
Paral·lelament a la creació de l'exposició, es va muntar un vídeo de la instal·lació i del procés que serà titulat "Disculpin les molèsties, però ens estan assassinant", i que serà projectat el 20 de novembre, a la acte central de les Jornades del Dia Internacional contra la Violència de Gènere a la Biblioteca Ramon Fernández Jurado.
 
 






 


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Falda, Linea recta

Hola, os dejo esta falda de corte recto, con cintas colocadas, para hacer un modelo creativo y único. El diseño es Amaia, una alumna de la A...